Eerste ochtendspits met nieuwe NS-dienstregeling veroorzaakt nog weinig problemen in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een spannende ochtend maandag voor veel treinreizigers want het nieuwe spoorboekje is ingegaan. In Alphen aan den Rijn moeten reizigers tussen Gouda en Leiden nu bijvoorbeeld overstappen. Maar de ochtendspits leverde nog niet echt veel problemen op.
Vroeger bleef je zitten in de trein tussen Gouda en Leiden. Sinds maandag moeten reizigers overstappen in Alphen en daar hebben ze maar twee minuten de tijd voor. Medewerkers van de NS waren op het perron om vragen te beantwoorden en de boel in goede banen te leiden. 'Het was een rustige ochtend, zonder al te veel problemen', zei Jan Tol van de NS tegen Omroep West.


Er rijdt ook een nieuwe trein tussen Alphen en Gouda. Het R-net van de provincie. En dat kan nog wel eens voor verwarring zorgen. 'Veel mensen willen vooral weten of ze opnieuw moeten inchecken', zegt Tol. Volgens hem is dat niet nodig. 'Ook als je al ingecheckt bent bij Arriva of de NS kun je gewoon instappen.'

Te weinig zitplaatsen

De eerste ochtendspits met de nieuwe dienstregeling loopt gelukkig op rolletjes. Van de verwachte problemen is dus nagenoeg niets te merken. Reizigersorganisatie Rover is wel bang dat er in de trein van Alphen naar Leiden te weinig zitplaatsen zijn en houdt dat in de gaten.
'Als dat zo is, gaan we dat doorgeven aan de NS in de hoop dat ze hun materieel aanpassen zodat alsnog iedereen kan zitten', zegt Jan Willem Fortuin van de reizigersorganisatie tegen Omroep West.