Den Haag krijgt 'Binck-eiland': 240 nieuwe woningen aan Binckhorstlaan

© Binck Zuid B.V.
DEN HAAG - Aan de Haagse Binckhorstlaan komen 240 nieuwe huur- en koopwoningen. Het wooncomplex wordt gevestigd op de voormalige locatie van uitgeverij Sdu en gaat 'Binck-eiland' heten. Projectontwikkelaar Binck Zuid meldt dat de bouw op zijn vroegst in april volgend jaar begint en uiterlijk in 2019 af moet zijn.
'Binck-eiland' bestaat uit 71 huurwoningen (vrije sector), 45 eengezinswoningen en daarnaast twee appartemententorens. De ene toren telt acht etages met 48 vrije huurwoningen, de ander heeft 76 koopappartementen verdeeld over vijftien verdiepingen. Verder krijgt het gebied rondom de woningen - tussen Den Haag en Voorburg - meer groen en worden de kades aan de Binckhorsthaven vrijer toegankelijk gemaakt.
Wethouder Boudewijn Revis (stadsontwikkeling kerngebieden) is blij dat de Binckhorst na het zogenoemde Junoblok nu ook een tweede woonlocatie krijgt. 'Naast de investeringen van de gemeente durven ontwikkelaars nu ook geld te steken in dit gebied. Het is een mooie mengeling van huur- en koopwoningen, waardoor er voor elk wat wils is.'

LEES OOK: