Instellingen

Meer donaties voor de Voedselbank dan vorig jaar

Tussenstand Samen voor de Voedselbank maandag

REGIO - Op maandag zijn in totaal 24.724 producten in de loods geteld. Dat is meer dan vorig jaar rond deze tijd. ´De teller blijft maar lopen, maar er moet nog genoeg gebeuren´, zegt Marlous Scheenstra, een van de coördinatoren van de actie.

Bijna 25.000 producten zijn er inmiddels opgehaald. Toch is er ook een tekort aan bepaalde productgroepen. 'We hebben in verhouding weinig tandpasta, houdbare melkproducten en vlees in blik binnen gekregen', meldt Scheenstra.

Jet Sol en Fred Zuiderwijk haalden in Alphen aan den Rijn ruim 50.000 zakjes thee op. Door een donatie van Bagels en Beans in de stad haalden zij het doel om voor het einde van de dag 175 thee of koffie producten in te zamelen makkelijk.

Ferry Mingelen

Politici, presentatoren en lokale clubs schoven gedurende de dag met hun donaties aan bij Radio West en TV West. Zo bracht de Stolwijkse finaliste van de Miss Benelux verkiezing soep mee en kwam de jarige Ferry Mingelen met een krat vol lekkers de studio ingelopen. Ook de commisaris van de koning, Jaap Smit, nam producten mee om te doneren.

De donaties zijn hard nodig. Er zijn namelijk 500 pakketten meer nodig dan vorig jaar. Morgen gaan Jet Sol en Fred Zuiderwijk naar het centrum van Delft om daar donaties op te halen. Daarnaast komt George Baker tussen 13.00 en 16.00 uur bij Patrick in de Middag. Volg het op Radio West en TV West.