Instellingen

VVD Den Haag stelt raadsvragen over nieuwe dienstregeling NS

Den Haag Centraal - Foto ANP
Den Haag Centraal - Foto ANP

DEN HAAG - De VVD in de Haagse gemeenteraad vraagt het College van B&W om opheldering over de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. De liberalen zijn vooral verbolgen over de verbinding tussen Den Haag Centraal en Amsterdam. Op dat traject is de reistijd minstens vijf minuten langer geworden.

Volgens de VVD doen reizigers tussen Den Haag Centraal en Amsterdam Centraal er met een directe trein langer over dan in de vorige dienstregeling. 'Tien procent meer reistijd,' aldus raadslid Monique van der Bijl. 'Voor de snelste verbinding moet je twee keer overstappen, in Leiden en Schiphol.'

Van der Bijl wil van B&W weten of er overleg is geweest met NS over de nieuwe dienstregeling, en wat het College vindt van de nieuwe tijden. 'Een goede en snelle verbinding tussen Den Haag en Amsterdam is heel belangrijk voor bedrijven die zich in Den Haag willen vestigen. En als we toeristen die naar Amsterdam gaan willen verleiden om ook een bezoek te brengen aan Den Haag, is twee keer overstappen een hoge drempel,' aldus Van der Bijl.