Instellingen

West Wekker: RijnlandRoute stapje dichterbij en mishandeling Hagenaar gefilmd

Zo moet het eruit komen te zien (Archiefbeeld)
Zo moet het eruit komen te zien (Archiefbeeld)

DEN HAAG - Goedemorgen! De RijnlandRoute is weer een stapje dichterbij en in onze loods liggen inmiddels meer dan 34.000 producten voor de Voedselbank!

1.


De politie heeft in het tv-progamma Team West schokkende beelden getoond van de mishandeling van een man. In het filmpje is te zien hoe een 34-jarige man hard op zijn hoofd geslagen wordt. De politie zoekt de dader.

2. RijnlandRoute stapje dichterbij; provincie heeft aannemer op het oog
De provincie Zuid-Holland heeft een aannemer op het oog voor de aanleg van de RijnlandRoute. Dat is een veertien kilometer lange provinciale weg ten zuiden van Leiden, die de snelwegen A44 en A4 met elkaar moet verbinden. In totaal heeft de provincie 800 miljoen euro in de begroting geserverveerd voor het project.

3. Jo Coenen presenteert zelf nieuwe plannen cultuurcomplex aan het Haags college
De ontwerper van het nieuwe cultuurcomplex in het centrum van Den Haag heeft gisteren zelf het nieuwe ontwerp voor het centrum gepresenteerd aan het Haagse college van burgemeester en wethouders. Daarbij liet Coenen zien dat het complex inderdaad aan de kant van de Schedeldoekshaven ook de ‘boomstructuur’ krijgt.

4. Scheveningse Strandbeestkunstenaar kijkt voor het eerst naar zijn optreden in The Simpsons
Ademloos met af en toe een lachje heeft kunstenaar Theo Jansen naar de aflevering van The Simpsons gekeken waarin hij en zijn Strandbeest een rolletje spelen. Gisteren keek hij voor het eerst naar zijn eigen fragment in de Amerikaanse animatieserie.

Weer
De dag begint bewolkt, maar in de loop van de dag wordt de bewolking van het zuiden uit langzaam dunner en verschijnen er wat opklaringen. De temperatuur komt uit op ongeveer tien graden.

Samen voor de Voedselbank
We hebben nu ruim 34.000 producten ingezameld. Wat gebeurt er vandaag verder tijdens Samen voor de Voedselbank? Cabaretier Sjaak Bral komt tussen 13.00 en 16.00 uur langs. En Fred Zuiderwijk is vandaag met Pierre Wind op stap in Leiden. Het tweetal is tussen 14.00 en 18.00 uur op de Hoogstraat in Leiden. Kom langs, doneer en maak ook nog kans op kaarten voor het Groot Kerstcircus.

Vanavond op TV West
De documentaire over de verbouwing van winkelcentrum Leidsenhage tot ‘Mall of the Netherlands’: een opmerkelijke modernisering van een half miljard euro. TV West- programmamaker Erik Kooyman volgt de verbouwing op de voet en stelt ‘het nieuwe winkelen’ in een breder kader.

Het Nieuwe Winkelen is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.