Instellingen

West Wekker: Steekpartij Prinsegracht en ADO gestrand in KNVB-Beker

© Regio 15

DEN HAAG - Goedemorgen! Pak nog een kop koffie, dan praten wij je bij, want het was een drukke woensdagavond. Bij een steekpartij op de Prinsegracht in Den Haag zijn namelijk twee gewonden gevallen en Feyenoord knikkerde ADO Den Haag uit de KNVB-Beker.


1.


Bij een steekpartij aan de Prinsegracht in Den Haag zijn twee mensen neergestoken. Dat meldt de politie. De dader is na de steekpartij gevlucht en de politie is nog naar hem op zoek.

2. Feyenoord straft ADO Den Haag af in KNVB-Beker
Het is over en uit voor ADO in de KNVB-Beker. ADO Den Haag is door Feyenoord uitgeschakeld. In De Kuip ging de Haagse formatie met 5-1 kansloos onderuit. Ook Jodan Boys slaagden er niet in een ronde verder te komen.

3. Lucky TV van Haagse Sander van de Pavert gaat theater in
Lucky TV gaat het theater in. De humoristische korte filmpjes van Hagenaar Sander van de Pavert krijgen een live-uitvoering in het Haagse Zuiderstrandtheater. In de theatershow belooft Van de Pavert 'een zinderende excursie door het Hollandse medialandschap.'

4. Baldewsingh: 'Inburgering gaat mis, gemeenten moeten het weer regelen'
Het gaat mis met de inburgering in Nederland, zegt de Haagse PvdA-wethouder. Baldewsingh luidt de noodklok in het AD en wil dat de gemeenten weer verantwoordelijk worden voor de inburgering. "Ik zie om me heen dat nieuwe Hagenaars de taal niet kennen. Dat ze geen idee hebben van hoe de samenleving in elkaar steekt, van wat onze normen en waarden zijn. Er moet ingegrepen worden."

5. Den Haag: 'Geen aanleiding te stoppen met patrouilles vrijwilligers Schilderswijk'
Het stadsbestuur van Den Haag blijft samenwerken met vrijwilligers van de As-Soennah moskee die tijdens de jaarwisseling door de Schilderswijk patrouilleren. Burgemeester en wethouders zien geen aanleiding daarmee te stoppen. Berichten dat in 2014 een vermeende terrorist had meegelopen, kloppen volgens het college niet.

Weer
De dag start met wat mist of laaghangende bewolking, maar in de loop van de dag komt de zon er steeds vaker bij. Het wordt uiteindelijk 8 of 9 graden.

Samen voor de Voedselbank
We hebben nu producten ingezameld. Wat gebeurt er vandaag verder tijdens Samen voor de Voedselbank? Ruth Jacott komt tussen 13.00 en 16.00 uur bij Patrick in de Middag langs. En Fred Zuiderwijk en Jet Sol zijn vanmiddag tussen 14.00-18.00 uur bij de Royal Christmas Fair, op het Lange Voorhout in Den Haag. Kom langs, doneer en maak ook nog kans op kaarten voor het Groot Kerstcircus.

Vanavond op TV West
In deze speciale aflevering voor de Voedselbank trekt Jet met boodschappentassen door Den Haag op zoek naar donaties. Jet is harstikke welkom in het gastvrije Houtwijk en de boodschappentas raakt steeds voller. Dat maakt het steeds moeilijker om over schuttingen te klimmen en tussen heggen door te kruipen...

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.