Instellingen

Ruim 34-duizend producten in de loods: bergen koek, snoep en HTM dagkaarten, maar weinig vlees

Tussenstand dinsdag
Tussenstand dinsdag

REGIO - In totaal zijn er vandaag 34.499 producten geteld in de loods. Dat waren er maandag nog ruim 24 duizend. Jet Sol en Fred Zuiderwijk gingen naar Delft en verzamelden daar ruim 200 pakken pasta en 250 liter aan houdbare melk. En HTM-directeur Jaap Bierman kwam met een wel hele bijzondere donatie, 300 dagkaarten om mee te kunnen reizen.

Net als gisteren is er in verhouding nog wel een tekort aan non-foodproducten zoals tandpasta en zeep. Ook is er om alle pakketten gelijkmatig te kunnen vullen nog vraag naar vis- en vlees in blik en houdbare zuivelproducten.

Omroep West-redacteur Judith den Boer stond een middag in de Hoogvliet om boodschappen in te zamelen voor de actie en haalde daarmee 12 kratten aan donaties op. In de studio kwamen Bartho Braat en George Baker langs met donaties. En presentatrice Jessica Mendels liet zien dat je ook suikervrij kunt eten en doneren.

Hoogstraat in Leiden

Een grote verrassing was de donatie van HTM-directeur Jaap Bierman die 300 dagkaarten heeft achtergelaten voor in de voedselpakketten. Morgen wordt weer een drukke dag met hopelijk veel donaties. Fred Zuiderwijk gaat dan naar de Hoogstraat in Leiden om donaties op te halen. En cabaretier Sjaak Bral komt tussen 13.00 en 16.00 uur langs. Volg het allemaal op Radio West en TV West.