Instellingen

Peter Langhout Reizen uit Alphen overgenomen

© Peter Langhout Reizen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Peter Langhout Reizen uit Alphen aan den Rijn heeft een nieuwe eigenaar. Het bedrijf is in handen gekomen van HAVI Travel uit Rijssen. De overname moet het Overijsselse touringcarbedrijf helpen uit te groeien tot een volwaardige touroperator, zei directeur Hennie Visscher woensdag. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

HAVI verzorgt sinds 2008 busvervoer in opdracht van Peter Langhout Reizen, maar heeft verder reikende ambities in de reisbranche. Op termijn wil het bedrijf bijvoorbeeld ook vliegvakanties gaan aanbieden. Erg concreet zijn die plannen overigens nog niet. Visscher sprak van 'toekomstmuziek'.

Bij zijn groeiplannen hoopt HAVI gebruik te maken van de landelijke naamsbekendheid van Peter Langhout Reizen. De in Alphen aan den Rijn gevestigde touroperator is gespecialiseerd in busreizen naar diverse Europese landen, maar biedt ook auto- en fietsvakanties, cruises en pretparkarrangementen aan.

Meer beenruimte

In eerste instantie gaat het HAVI erom invloed te krijgen op het huidige product van Peter Langhout Reizen. Visscher benadrukt dat klanten over het algemeen erg tevreden zijn, maar hij ziet ruimte voor verbetering. Per direct worden alleen nog busreizen aangeboden waarbij de passagiers meer beenruimte hebben, zonder dat de prijzen omhoog gaan. Dat is volgens de topman nodig om te blijven groeien. 'We moeten mee met de concurrentie', zei hij.

Peter Langhout Reizen balanceerde tien jaar geleden op de rand van de afgrond. Een aantal investeerders zag evenwel brood in een doorstart, zij het in sterk afgeslankte vorm. Het bedrijf legt zich sindsdien toe op de verkoop van reizen via internet.

Mogelijk banenverlies

Volgens een woordvoerder kan de overname op termijn gevolgen hebben voor het personeel van Peter Langhout Reizen. 'Er wordt een synergievoordeel gehaald, zeker bij de administratie. Dat kan op termijn banen kosten, maar veel zullen dat er niet zijn', laat hij weten aan Omroep West.

Volgens hem blijft het bedrijf 'zeker' in Alphen aan den Rijn gevestigd. Een verhuizing naar Overijssel is volgens de woordvoerder niet aan de orde. Bij Peter Langhout Reizen in Alphen werken 15 mensen.