Betere afstemming wegwerkzaamheden Den Haag moet gemopper voorkomen

DEN HAAG - De verkeersader Zuid-Hollandlaan-Raamweg-Koningskade in Den Haag krijgt volgend jaar te maken met omvangrijke werkzaamheden. De gemeente verwacht de overlast tot een minimum te beperken door een nieuwe aanpak. Hierbij zijn werkzaamheden beter op elkaar afgestemd en wordt er meer rekening gehouden met bouwprojecten en evenementen in de stad.
Voor de belangrijke route die het verkeer de stad in en de stad uit leidt, is
nodig. De riolering wordt vervangen en er is onderhoud aan het asfalt nodig. Daarom zullen delen van de verkeersader een periode afgesloten worden.
Een speciaal regieteam van de gemeente heeft bekeken wanneer deze werkzaamheden het beste uitgevoerd kunnen worden, zodat ze niet botsen met ander werk of evenementen in de stad. Daarbij zijn onder andere grote projecten van Rijkswaterstaat meegenomen maar ook van organisaties als de HTM, de provincie Zuid-Holland en andere gemeenten. Ook de planning van evenementenbureau Mojo is onder de loep genomen.

Na CPC-loop

Uit deze inventarisatie is gekomen dat de uitvoering van het werk aan de Zuid-Hollandlaan-Raamweg-Koningskade kan starten na de City Pier City-loop, dus rond 14 maart 2017. De gemeente verwacht maximaal vijf maanden nodig te hebben, waardoor alles voor 1 september klaar moet zijn.
'In deze periode zullen we geen andere werkzaamheden aan het hoofdnetwerk in de stad uitvoeren', zegt wethouder Tom de Bruijn (D66). 'Het is niet zo dat we dan helemaal geen werkzaamheden meer doen in de stad want sommige projecten hebben geen invloed op de bereikbaarheid van Den Haag.'

Bereikbaarheid op peil

De Bruijn denkt door deze betere afstemming de bereikbaarheid van de stad op peil te houden en de overlast te beperken. 'Neemt niet weg dat er bij werkzaamheden altijd sprake zal zijn van enige mate van overlast.'