Instellingen

Hoofdofficier van justitie columnist bij Omroep West

Bart Nieuwenhuizen

DEN HAAG - Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen wordt columnist bij Omroep West. Vandaag start hij met een tweewekelijkse bijdrage op deze website.

'We krijgen vaak het verwijt dat we in een ivoren toren zitten', zegt Nieuwenhuizen. 'Dat willen we niet. We willen juist graag met mensen in contact zijn.' Zijn columns zijn nadrukkelijk bedoeld als tweerichtingverkeer: mensen kunnen per e-mail ook direct reageren. 'Zoals wij vroeger thuis in Brabant zeiden: dè ken!'

Nieuwenhuizen geeft sinds een jaar leiding aan het Openbaar Ministerie in Den Haag, daarvoor was hij hoofdofficier van justitie in Noord-Brabant. Het Haagse parket telt 450 medewerkers, onder wie 95 officieren van justitie, die dagelijks werken aan de opsporing en vervolging van criminelen. Dat doen ze in de hele regio, van Den Haag tot Gouda, van het Westland tot Leiden.

Eerste column

De eerste column gaat over het gevoel van onveiligheid. 'Hoe kan het toch', vraagt Nieuwenhuizen zich af, 'dat de criminaliteit al jaren afneemt, maar dat mensen zich toch steeds onveiliger voelen?'

De columns verschijnen eens per twee weken op woensdagavond op Omroepwest.nl, de eerste dus vandaag. Die zal nog geschreven zijn, vanaf 28 december worden het videos.