Bedrijf uit Gouda mag paleis Huis ten Bosch helemaal onder handen nemen

© Archief
REGIO - Het Goudse bouwbedrijf J.P. van Eesteren voert de renovatie van het Haagse paleis Huis ten Bosch helemaal uit. Dat maakt het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag bekend.
J.P van Eesteren was ook ingehuurd voor de eerste fase van het project. Hierbij werden oude leidingen, de plafonds en het sanitair gesloopt. Ook werden toen de daken en gevel hersteld.
Het Goudse bouwbedrijf krijgt nu ook de verantwoordelijkheid voor de grootste klus: de bouwkundige restauratie van Huis ten Bosch. In het pand moeten ook liften, een keuken en nieuwe installaties voor elektra, water en klimaat worden aangelegd.

Details beveiliging Koning

'De renovatie van het paleis leent zich niet voor openbare aanbesteding onder verschillende aannemers. Details over de beveiliging en over de inrichting als werk- en woonpaleis voor de Koning en zijn gezin kunnen niet in brede kring openbaar zijn', schrijft het ministerie van Binnenlandse Zaken.
'Daarom hebben deskundigen van het Rijksvastgoedbedrijf op basis van beschikbare gegevens en ervaringen gezocht naar de meest geschikte aannemer. De ervaringen met Van Eesteren in de eerste fase waren aanleiding ook de tweede fase aan het bedrijf te gunnen.'

59 miljoen euro

De renovatie kost maximaal 59 miljoen euro en moet eind 2018 klaar zijn.