Instellingen

Aantal producten voor Voedselbank gaat richting de 50.000

© Omroep West

DEN HAAG - 'Ik ben heel erg blij', dat zegt Omroep West-medewerker Marlous Scheenstra na de laatste telling voor de actie Samen voor de Voedselbank. 'We hebben 44.204 producten opgehaald. Prachtig.' Dinsdag stond de teller nog op bijna 35.000 producten.

Woensdag kreeg Leiden te maken met Fred Zuiderwijk en een ultragemotiveerde Pierre Wind. De heren moesten in de Sleutelstad 100 vlees- en visproducten ophalen. En ze hadden er zin in.

Een bijzondere donatie kwam van Kringloop Randstad. Eigenaresse Andrea gaf 2000 euro aan de Voedselbank voor producten. Ondertussen pakten de vrijwilligers de eerste voedselpakketten in. Tot nu toe zijn er 560 dozen ingepakt. Nog een kleine 4000 te gaan.

Vlees, vis en zuivel

Ook na vandaag zijn de vlees- en visproducten in de minderheid. Een tip voor de mensen die willen doneren: runderrookworsten, knakworsten en/of tonijn in blik. Verder is houdbare zuivel erg welkom. Mocht je iets anders dan eten willen geven? Denk dan aan tandpasta en tandenborstels.

En wat gebeurt er donderdag tijdens Samen voor de Voedselbank? Ruth Jacott komt tussen 13.00 en 16.00 uur bij Patrick in de Middag langs. Fred Zuiderwijk is weer herenigd met Jet Sol. Ze gaan tussen 14.00 en 18.00 uur langs bij de Royal Christmas Fair, op het Lange Voorhout in Den Haag. Kom langs, doneer en maak ook nog kans op kaarten voor het Groot Kerstcircus.