Westlandse dj doet recordpoging voor goed doel

NAALDWIJK - De Westlandse Braihim Mohcin, alias DJ Bombastic, is woensdag begonnen aan een recordpoging. Hij draait 84 uur achter elkaar muziek op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Hiermee hoopt hij geld in te zamelen voor het goede doel. Het initiatief komt van de 14-jarige Timi van Steekelenburg.
De Naaldwijkse scholier wil Westlandse kinderen die in armoede leven helpen. Ze vroeg DJ Bombastic om de langste DJ-set ooit te draaien: 'Dat kon ik toch onmogelijk weigeren! Ik ben best nerveus, maar heb er heel veel zin in', aldus de dj. Het geld dat opgehaald wordt gaat naar drie doelen: Kidz for Kidz, Middin, en Stichting Leergeld.
Aanvankelijk was het de bedoeling om in het Guiness Book of Records re komen. Dat record stond op 82 uur. Maar vorige week bleek een Pool het record op 200 uur te hebben gezet. Dat maakt de uitdaging voor DJ Bombastic niet minder mooi. Hij gaat nu voor een Nederlands record.

Dieet

Ter voorbereiding heeft de Westlandse DJ zich gehouden aan een dieet. Ook heeft hij zijn slaapritme aangepast. Ik mag wel heel even pauzeren, maar dat zijn maar korte momenten', aldus Mohcin. Tot zaterdag draait hij zijn platen in een glazen kas op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.