Haagse huisarts ziet veel kinderen in praktijk met griepachtig virus

Hooikoorts
Hooikoorts
DEN HAAG - Bij huisartsendienst SMASH in Den Haag komen de laatste tijd veel kinderen binnen met het RS-virus. Volgens één van de huisartsen van SMASH zijn mensen met dat virus verkouden en ze hoesten veel. RS veroorzaakt een ontsteking in de longen. Sommige kinderen worden erg benauwd.
Vergeleken met vorige maand is het een stuk drukker in de praktijk, zegt de huisarts. Hij kan niet zeggen of er ook meer kinderen ziek zijn dan vorig jaar rond deze tijd van het jaar.
Vooral kinderen hebben last van het RS-virus, en dan vooral in de winter. Volwassenen kunnen het ook krijgen, 'maar bij hen is het meestal niet te onderscheiden van een gewone verkoudheid. Bij kinderen wel. Die kunnen er echt benauwd van worden,' aldus SMASH.

Griepepidemie

Het RIVM meldde vandaag ook dat er een griepepidemie is in Nederland. Van een epidemie is sprake als gedurende twee opeenvolgende weken meer dan 51 op de 100.000 mensen de huisarts bezoeken in verband met griepklachten en het griepvirus bij een deel wordt aangetoond.
In de afgelopen week gingen 61 per 100.000 inwoners naar de huisarts met griepachtige verschijnselen. In de week daarvoor waren het er 58 op de 100.000.

Praktijk

De huisarts van SMASH laat weten dat hij nog weinig merkt van die griepepidemie, maar hij benadrukt dat dat binnen een paar dagen anders kan zijn.