ADO Den Haag vraagt rechter om Wang buitenspel te zetten

© Laurens Lindhout en Socratesimages.com Bewerking: Omroep West
DEN HAAG - ADO Den Haag en United Vansen, het bedrijf van de Chinese grootaandeelhouder Wang Hui, staan donderdag tegenover elkaar in de rechtbank. ADO wil aantonen dat de club in financiële nood is geraakt door wanbeleid van Wang. Om 10.00 uur begint de zitting bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam.
Woensdag werd duidelijk dat de zaak, ondanks geheime gesprekken tussen ADO-directeur Mattijs Manders en Wang,
zoals gepland. 'Er is nu geen reden om aan te nemen dat het niet doorgaat', liet Manders woensdagavond in de Kuip tijdens de bekerwedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag aan Omroep West. Dinsdag heeft ook United Vansen
Met de stap naar de ondernemingskamer wil ADO afdwingen dat de grootaandeelhouder zich minder bemoeit met beleid van de club. 'Een aandeelhouder die zich bezig houdt met de bevoegdheden van een aandeelhouder, aldus de advocaat van ADO Den Haag. United Vansen eist juist meer wel invloed, zij willen meer zeggenschap over het geld dat ze investeren in de club.

Kort geding om betaling miljoenen

Naast de rol van de grootaandeelhouder wil ADO ook nog steeds de betaling van de miljoenen, die Wang de club beloofde, afdwingen. Dat gebeurt op 28 december, dan dient een kort geding daarover voor de rechtbank in Den Haag.
Naar verwachting doet de Ondernemingskamer niet gelijk donderdag uitspraak. Lees alles over de perikelen rond ADO in ons dossier. Onze verslaggever @BrianvanderBol is erbij.