Instellingen

Het einde is in zicht, onder de indruk van Samen voor de Voedselbank

St. Maartenscollege zamelt enthousiast in voor Voedselbank
Mirjam in de loods voor de Voedselbank

REGIO - 'Hé, jij doet toch iets met de Voedselbank?'. Een man met een leren jack spreekt mij op bozige toon aan. Ik sta voor mijn auto met een grote sticker van de actie Samen voor de Voedselbank, dus ontkennen heeft weinig zin. Ik mompel voorzichtig wat. 'Hier', hij duwt me twee pakken houdbare melk in mijn handen, 'dit is voor de mensen van de Voedselbank', en hij stormt weg en laat me onder de indruk achter.

Alweer onder de indruk, want de hele actieperiode is er één vol mooie en bijzondere momenten. De bevlogenheid waarmee leerlingen van verschillende scholen producten inzamelen, zoals brugklasser

van het St. Maartenscollege in Voorburg.

Onder de indruk van de vrijwilligers die telkens weer bij de Hoogvliet supermarkten staan om de mensen aan te sporen producten voor de Voedselbank te leveren. De enthousiaste verhalen die ze met ons deelden op Facebook

Keukenkastjes

Onder de indruk van de mensen die hun keukenkastjes leeg trokken, al was het zelfs door een vergissing  dat ze teveel hadden.


Onder de indruk van de verhalen van de mensen voor wie we het doen zoals  

,

en

.

Onder de indruk van de vrijwilligers van de Voedselbank zelf , die daar dag in dag uit bezig zijn met het inzamelen.

Kerstpakketten uitgedeeld

Over ruim 24 uur is de Voedselbankactie afgelopen. We zullen in de loods staan en de eindstand horen. En dan is het over, tenminste voor ons. Volgende week donderdag worden de kerspakketten uitgedeeld aan de mensen die het zo hard nodig hebben. Ik stop de pakken melk in mijn auto. Straks lever ik ze in de loods af.