7x de leukste kerstmarkten … en kaarten winnen voor 'Vier de Winter' in het Archeon

DEN HAAG - Ho ho ho, heb jij al kerstkriebels? Wij wel en daarom zetten we de leukste kerstmarkten van de regio op een rij. Bratwurst eten, glühwein drinken en struinen langs houten kramen vol ballen, slingers en kerstgadgets. En… we geven kaarten weg voor ‘Vier de Winter’ in het Archeon. Nu zeit wellekome!
1. Royal Christmas Fair, Den Haag - 15 t/m 23 december

. Je shopt hier warme Glühwein, Flammkuchen, allerhande kerstwaar, winterse vachten, houtsnijwerk en kaarsen. Omlijst door optredens van storytellers, kinderkoren en muzikanten kom je helemaal in de kerstsfeer. Extra leuk: op zondag 18 december staat de markt voor één dag in het teken van kinderen.

2. Vier de Winter Archeon, Alphen aan den Rijn,  17, 18 en 24 december t/m 8 januari, 14 en 15 januari

Een historische Hollandse Winterwereld: dat 'Vier de Winter' in Archeon. De kerstmarkt hier heeft een middeleeuws tintje. Zo laat de vuurspuwer zijn kunsten zien en krijg je les van een zwaardvechter.  Wij geven kaarten weg voor een gezellig dagje Archeon, inclusief het Vier de Winter-evenement. Kans maken? Mail naar projecten@omroepwest.nl waarom jij naar Archeon wil en vergeet niet je gegevens erbij te zetten!

3. Drijvende kerstmarkt, Leiden - van 16 t/m 28 december, op eerste kerstdag gesloten

In Leiden hebben ze wel een heel bijzondere locatie voor hun jaarlijkse kerstmarkt. Niet náást maar óp het water. Het is al jaren een traditie dat in de dagen voor Kerst op de Nieuwe Rijn zeventig chalets worden opgebouwd. Naast de kerstmarkt vind je de ijsbaan en een Nostalgische Kermis. Op de terrassen onder het kerkje of aan de kersthaven kun je genieten van een warm drankje en hapje.

4. Kerstmarkt Delft, van 16 t/m 18 december

In de sfeervolle historische binnenstad – van de Markt tot de Choorstraat - vind je kraampjes vol ballen, bellen en glitters. Maar ook voor winters eten en drinken kun je hier terecht, zoals poffertjes, warme chocolademelk of glühwein. De Delftse Kerstmarkt is onderdeel van de Donkere Dagen van Delft, met een schaatsbaan, speciale shopping nights, vrolijke kersliedjes en meer. Tip: combineer een bezoek aan deze markt met een concert op het Delft Winter Podium of in de Oude Kerk.

5. Winterfair, Gouda, 16 en 17 december

Sieraden, boeketten, woondecoratie, brocante, kerstversiering, kerstbomen, streekproducten, boeken, (kinder)kleding, tassen en nog veel meer shoppen. Kom naar de kerstmarkt in de beroemde Goudse kerk Sint-Jan. Veertig kraampjes met brocante, proeverijen en workshops, met op de achtergrond de schitterende glas-in-lood-ramen waar de kerk zo beroemd om is. Extra bijzonder: de opbrengst van deze fair gaat naar verschillende goede doelen.

6. Kerst in Kijkduin, 18 december

Deze versie van ‘A Christmas Carol’ kende je nog niet. Bert en Ernie zijn de sterren in de Sesamstraat-interpretatie van het klassieke kerstverhaal. Je kunt sleeën op echte sneeuw en rijden op een pony. Kom je ook? En natuurlijk zijn er genoeg gezellige kraampjes vol leuke spullen en lekkers. Kerstmuziek in de Kijkduinse winkelpromenade is er van de The Cosy Rockers, de Haagse zanger Ronn van Etten en de Haagse supergroep Zhingg!

7. Tweedaagse kerstbraderie in winkelcentrum Oosterheem, Zoetermeer, 16 en 17 december

Kraampjes, kerstmuziek en lekker eten: precies wat je van een kerstbraderie zou verwachten. Maar er is meer…  Op vrijdagavond is er een lampionnenoptocht – bij de lampionnenkraam haal je een gratis lampion - gevolgd door een knallende vuurwerkshow. Mooie prijzen zijn te winnen bij het Rad van Fortuin. En last maar zeker niet least stapt de kerstman van zijn arreslee om het winkelcentrum met een bezoek te vereren.