Instellingen

Gekkenhuis op voedselbank-donderdag; aantal producten naar ruim 75.000

© Omroep West

DEN HAAG - Vlees, tandpasta, groenten en melk... We hebben donderdag krattenvol aan eten en drinken voor de voedselbank ontvangen. De teller staat op dit moment op 76.152 producten. 'Een topdag', zegt Omroep West-medewerker Marlous Scheenstra.

Het was de muzikale dag van de week. Zo ontvingen we Ruth Jacott en Aïcha Gill met hun voedselpakketten voor de voedselbank.Fred werd na een dag met Pierre herenigd met Jet. De twee haalden héél veel tandpasta en groenten in blik op. Daarnaast bracht Ilias zijn beloofde 600 stuks vlees- en visproducten en kwamen er 1.000 pakken melk binnen.

Slotdag

Ondanks de vele producten die we donderdag binnenkregen, hebben we het aantal producten van vorig jaar niet verbroken. 'We hebben veel vlees gehad vandaag, maar we hebben toch nog wel wat nodig', gaat Marlous verder. 'En tandpasta, pasta, rijst en houdbaar drinken is erg welkom.'

Vrijdag is de slotdag van de actie Samen voor de Voedselbank. In onze loods worden de pakketten ingepakt en de hele dag zijn er optredens. Fred en Jet gaan voor de laatste keer op stap met de Voedselbank-bank. Ze zijn tussen 10.00-14.00 uur op de markt in Gouda. Daar kan je voor de laatste keer op de bank plaatsnemen, doneren en kans maken op kaarten voor het Groot Kerstcircus.