Kanker terug bij Sabine Wortelboer (14); familie start opnieuw crowdfundingsactie

Sabine Wortelboer en haar broer
Sabine Wortelboer en haar broer © YouTube
DEN HAAG - De kanker is terug bij de Haagse Sabine Wortelboer. 'Een behoorlijke tegenslag', zegt haar moeder Ilse Wortelboer. De familie is opnieuw een crowdfundingsactie gestart voor verdere behandeling.
Het 14-jarige meisje werd afgelopen zomer in de Verenigde Staten behandeld voor een agressieve hersentumor. Om deze speciale behandeling te kunnen betalen, startte de familie destijds
.
De behandeling van dokter Burzynski sloeg aan; in augustus was er niets meer te zien op de MRI-scan. Maar door een buikvliesontsteking en bloedverlies kon Sabine een paar weken geen medicatie meer volgen tegen de kanker.

Uitzaaiingen

'Anderhalve maand geleden waren er uitzaaiingen op de MRI-scan te zien.' De uitzaaiingen bleken op vier plekken in haar hersenen te zitten. 'Ik ben heel erg geschrokken en mijn ouders, familie en vrienden ook. We moesten echt wel een paar dagen bijkomen, maar we hebben toch weer een plan', schreef Sabine in oktober op Facebook.
Omdat de behandelingsduur door de uitzaaiingen is uitgesteld, zijn waarschijnlijk meer medicijnen nodig. 'Dat kost een hoop geld, daarom zijn we opnieuw begonnen met een crowdfundingsactie', zegt Ilse. Ze verwacht nog 80.000 euro nodig te hebben. 'Het is een gok, je weet nooit hoe de behandeling loopt.' Als er te veel geld wordt gestort, gaat het naar iemand die een vergelijkbare ziekte heeft.

Dansen

Sabine heeft het zwaar, zegt haar moeder. 'De behandeling is zwaar en lijkt op een zware chemokuur, daarnaast zijn er veel bijwerkingen.' Gelukkig heeft ze ook goede dagen. 'Soms is ze de hele dag aan het zingen en op haar ukelele aan het spelen.'
Iedereen die geld wil doneren om Sabine te helpen, kan terecht op de website van Stichting Sabii.