Schurftuitbraak in verpleeghuis Duinrust in Den Haag onder controle

© ANP
DEN HAAG - De schurftuitbraak in verpleeghuis Duinrust in Den Haag is onder controle. Volgens de GGD Haaglanden is er geen besmettingsgevaar meer en is de schurft helemaal weg.
Volgens zorgorganisatie Cardia, waaronder Duinrust valt, heeft een handjevol mensen afgelopen zomer de besmettelijke huidziekte opgelopen. Ook een aantal medewerkers in Duinrust zou besmet zijn geweest. Toen de schurft werd ontdekt, is de GGD Haaglanden ingeschakeld en zijn de besmette bewoners en medewerkers behandeld.
Sindsdien is extra goed gecontroleerd op huidklachten. Sinds 6 december is het verpleeghuis schurftvrij.  'Er is geen reden meer voor onrust voor de bewoners of bezoekers van verpleeghuis Duinrust', zegt een woordvoerder van Cardia.

Mijt

Schurft wordt veroorzaakt door de schurftmijt. Het beestje lijkt op een miniscuul spinnetje dat onder de huid leeft. Schurft veroorzaakt erge jeuk en huiduitslag. Vooral ’s nachts worden besmette mensen gek van de jeuk. Het is met medicijnen goed te behandelen.
Dit artikel is gemaakt naar aanleiding van een tip die tijdens de Facebook Live vergadering werd besproken. Heb jij ook een onderwerp waar Omroep West volgens jou aandacht aan moet besteden? Praat elke vrijdagochtend om 08.45 uur mee tijdens de redactievergadering live op Facebook. Meer info op www.omroepwest.nl/facebooklive