Instellingen

Gouda ontsteekt kerstboom tijdens Gouda bij Kaarslicht

© ANP
© Curt Fortin
© Curt Fortin

GOUDA - Gouda staat vrijdagavond weer in het teken van Gouda bij Kaarslicht. Het evenement wordt voor de 61ste keer gehouden en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Door de hele Goudse binnenstad kunnen mensen vrijdagavond genieten van muziek, dans en straattheater. Ook zijn er speciale wandelingen uitgezet. Het hoogtepunt van de avond is het ontsteken van de enorme kerstboom op de Markt, tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

'Dit jaar prijkt voor de 61ste keer een Noorse boom op de Goudse Markt', zei burgemeester Milo Schoenmaker vrijdagavond. 'En we luiden de Goudse kerstperiode in met het verlichten van deze boom.'


In 1955 was de allereerste editie van Gouda bij Kaarslicht. Dat maakt dit evenement één van de oudste lichtfeesten van Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er jaarlijks veel mensen uit binnen- en buitenland naar Gouda komen.

Stipt om 19.45 uur is de enorme Noorse kerstboom ontstoken.

Gouda bij Kaarslicht wordt zelfs door de Spanjaarden gevolgd.De bezoekers zijn welkom geheten door burgemeester Milo Schoenmaker. Daarna werd - hoe toepasselijk - 'Komt allen tezamen' gezongen.

Het is druk op de Markt in Gouda en de sfeer zit er goed in.


Gouda is er duidelijk klaar voor.


Bezoekers van Gouda bij Kaarslicht moeten vrijdagavond wel met een aantal zaken rekening houden.