Instellingen

Spinvis opent Cadance Festival in Den Haag

Spinvis
Spinvis © ANP

DEN HAAG - De artiest Spinvis opent op 27 januari het Cadance Festival in Den Haag. Hij doet dat samen met choreograaf Amos Ben-Tal van het collectief OFFprojects met de voorstelling Howl in het Theater aan het Spui.

Howl wordt aangekondigd als een talkshow, dansvoorstelling en concert in één. Amos Ben-Tal en Spinvis ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens het culturele festival Oerol 2015 op Terschelling. Daar onstond het idee voor deze voorstelling.

De verwachtingen voor de voorstelling zijn hoog gespannen. Een preview van de voorstelling ontving tijdens de Nederlandse Dansdagen  de Diorapthe Dansprijs, de voorstelling met de grootste internationale potentie. Volgens de makers zelf is Howl een levendige voorstelling 'waarin de veelzijdigheid van onze identiteit met interviews, special guests en veel beweging, muziek en poezië wordt blootgelegd.'

Philip Glass

Howl is één van de twintig dansvoorstellingen tijdens het Cadance Festival en duurt van 27 januari tot en met 12 februari 2017. Tijdens het festival moderne dans in Den Haag zal er ook een voorstelling zijn van de opera Satyagraha van Philip Glass. Hierin slaan theaterkoor Dario Fo, het door Korzo opgerichte Indiase Zangam koor en Indiase dansers de handen ineen. Satyagahara wordt wereldwijd slechts sporadisch uitgevoerd.

Het Nederlands Dans Theater verzorgt een voorstelling met alleen maar werk van de huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot. Choreograaf Ryan Djojokarso maakt in opdracht van Korzo de dansvoorstelling Giovanni's Room, naar het boek van James Baldwin, waarin hij raciale en seksuele misstanden aan de kaak stelt.