IJsbeerkerststal zonder Jezus is foutste kerstcadeau

DEN HAAG - Je kent ze wel: van die hele foute cadeaus die je tijdens de kerst onder de boom krijgt. Een paar lelijke sokken of kerstmanstropdas, kerst is niet compleet zonder ze. Om een handje te helpen ging verslaggever Mariët Overdiep op de Haagse markt op zoek naar de lelijkste kerstcadeaus. De winnaar? Een ijsbeerkerststal zonder baby Jezus.
Mariët struinde de markt af om de drie finalisten te zoeken en vond een groot aantal gegadigen. Een aantal die de top drie niet hebben gehaald waren: een gouden glitter kerstjurk, een kerstig lingeriesetje en een stijltang. Die waren helaas niet fout genoeg om het lelijkste kerstcadeau te worden.
Maar wat dan wel? De eerste finalist is een kerstkaart die jingle bells afspeelt, of tenminste dat hoort hij te doen. Hij slaat af en toe over waardoor het deuntje net niet helemaal meer klopt. Behoorlijk fout dus. Ook is een kitch kerstkleedje met sneeuwklokjes een goede gegadigde. De bronzen glitters maken het af. De laatste finalist is een ijsberenkerststal, zonder de baby Jezus. 'Die heeft iemand gestolen, kun je dat geloven?' vertelt Erik die de kerststal hoopt te verkopen.

Winnaar

De meningen over wat nu het lelijkste cadeau is zijn verdeeld. 'Ik zou dat kleedje zo op mijn tafel leggen, dat is juist leuk toch?' vertelt een meneer die het kleed voor zich uit houdt. Iemand anders vindt hem weer spuuglelijk. Ook de kerstkaart scoort veel punten. Zodra het mislukte jingle bells meer dan tien seconden speelt krijgen de bezoekers van de markt een geïriteerde blik op hun gezicht.
Toch wordt de kerststal die de babyjezus mist, als het meest foute cadeau gezien. De bezoekers zijn bijna unaniem: wat is nou een kerststal zonder baby Jezus? Eenmaal terug op de redactie blijkt dat de persoonlijke favoriet van Mariët toch de kerstkaart was. Helaas, de meerderheid telt. Vrolijk kerstfeest.