Kerstmarkten in overleg over eventuele veiligheidsmaatregelen na aanslag Berlijn

Kerstmarkt op het water: de Drijvende Kerstmarkt in Leiden
Kerstmarkt op het water: de Drijvende Kerstmarkt in Leiden © Centrum van Leiden
REGIO - Organisaties van kerstmarkten in Den Haag en Leiden overleggen met politie, gemeente en brandweer over eventuele veiligheidsmaatregelen na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Hierbij vielen maandagavond twaalf doden en 48 gewonden nadat iemand met een vrachtwagen op mensen inreed.
Royal Christmas Fair in Den Haag zit in een gebied waar veel ambassades gevestigd zijn. 'Juist daarom zijn we op dit soort zaken voorbereid en hebben we maatregelen genomen', zegt Peter Boelhouwer van de organisatie.
'Naar aanleiding van de aanslag in Nice, hebben we ook gekeken naar maatregelen om grote voertuigen van het terrein te houden, maar we kunnen natuurlijk nooit iets uitsluiten. Daarom gaan we maandagavond met de gemeente, politie en brandweer kijken of alle maatregelen op orde zijn.'

Leiden

In Leiden overlegt de organisatie van de drijvende kerstmarkt dinsdagochtend met de gemeente en de politie over eventuele veiligheidsmaatregelen. 'Verder kan ik er nu nog geen uitspraken over doen', zegt organisator Erwin Roodhart.