Hallo Kerstvakantie! 12 tips om leuke dingen te doen met je (klein)kind

DEN HAAG - Ho ho ho, het is kerstvakantie! Samen met Kidsproof hebben we ze voor je op een rij gezet: de twaalf állerleukste tips om er samen met je (klein)kind op uit te gaan in onze mooie regio! En… we geven kaarten weg voor de voorstelling 'de onvoorstelbare avonturen van de Baron van Münchhausen' van theaterschool Rabarber.
1. Kerst met Kikker, Den Haag – 24 december t/m 8 januari

Trek een rood-wit gestreept broekje aan en
in de nieuwe tentoonstelling Ik ben Kikker in het Kinderboekenmuseum! Deze vakantie zijn er ook extra activiteiten. Zo is er een Kikker-kerstworkshop waar je een kersthanger van papier maakt en versiert met mooie Kikkerplaatjes. Ook is er een magische verhalenshow en vertelvoorstelling!

2. Maak je eigen T-rex van gips, Leiden – 28 december

Op 28 december is er een toffe beeldhouwworkshop in de Pop-up store in Leiden. Je maakt je eigen T-rex hoofd of pootafdruk. Geen dinofan? Dan maak je toch gewoon een gezellige kersthanger! Na de workshop krijg je ook nog een goodiebag mee naar huis plus een extra beeldhouwsetje zodat je thuis nóg een mooie dino kan maken.

3. Oliebollenrit in de stoomtrein, Valkenburg – 27 t/m 30 december

Tsjoeke, tsjoeke, toet, toet! Ook deze kerstvakantie maakt de stoomtrein een winters ritje langs het Valkenburgse meer. Prachtig om te zien die stoomwolken in de winter. In het Smalspoormuseum staan na afloop lekkere oliebollen voor je klaar, natuurlijk met een glaasje chocolademelk of glühwein. Ook kun je daar allerlei grote en kleine treinen bewonderen.

4. Kerstverkenningstocht, Wassenaar – 24 december t/m 8 januari

Zo heerlijk om lekker naar buiten te gaan met de kids! En waar kan dat beter dan in Meijendel? Deze vakantie heeft Dunea speciaal voor kerst een gratis verkenningstocht uitgezet. Je doet allemaal spannende opdrachten en je ervaart de duinen zoals je ze nog nooit bekeken hebt. En bij een volle opdrachtenkaart krijg je gegarandeerd een prijs!

5. Panorama Tekenapp, Den Haag – 24 december t/m 8 januari

Neem je (klein)kinderen mee naar Panorama Mesdag en ze kijken hun ogen uit! Helemaal tof vinden ze de speciale tekenapp waarmee ze hun eigen toevoegingen in het Panorama kunnen tekenen. Geïnspireerd door het Panorama kunnen creatievelingen deze vakantie dus helemaal digitaal los gaan. Natuurlijk ontvang je per mail ook een afbeelding van je creatie. Een toffe herinnering!

6. Nieuwjaarsduik in de sloot, Leiden – 1 januari

Vind je de zee wat te zout voor een nieuwjaarsduik? Of wil je eens wat anders? Doe eens gek en neem 1 januari een duik in de sloot bij ‘De tuin van de smid’ in Polderpark Cronesteyn. Natuurlijk staat er na de plons voor alle deelnemers heerlijke warme chocolademelk klaar!

7. Baron van Münchhausen, Den Haag - 26 december t/m 4 januari

Theaterschool Rabarber presenteert ‘de onvoorstelbare avonturen van de Baron van Münchhausen’. Kom naar het Theater aan het Spui en maak kennis met Bram, een jongetje van 12 jaar. Volgens de dokters is hij ernstig ziek, maar zelf denkt hij daar anders over. Wij geven kaarten weg voor een deze prachtige familievoorstelling op 29 of 30 december. Kans maken? Mail naar projecten@omroepwest.nl waarom jij naar de voorstelling wil en vergeet niet je gegevens erbij te zetten!

8. Perfect Pastry, Den Haag – 23 en 30 december

Perfect Pastry maakt mooie en heerlijke taarten. En kinderen kunnen dat zelf ook leren in de Kids Cake Club! Neem je vader, moeder, opa of oma mee en doe mee aan één van de workshops. Zo kun je op 23 december aan de slag met een Kerst Snoephuisje en op 30 december heerlijke oud & nieuw koekjes bakken!

9. Kerstballentocht, Delft – 24 december t/m 8 januari

Haal een vragenboekje plus antwoordformulier op en ga op zoek naar de enórme kerstballen in de bomen in de Delftse Hout!  Deze kerstballentocht kun je doen van 24 december t/m 8 januari en start bij Duurzaamheidscentrum De Papaver. Een heerlijk buitenuitje voor het hele gezin. Kinderen maken bovendien kans op een leuke prijs!

10. Zwemmen en springen in De Does, Leiderdorp – 24 december t/m 8 januari

De hele vakantie kunnen kids van alle leeftijden terecht voor een te gekke dag bij Sport- en recreatiecentrum de Does in Leiderdorp. Van de Wipe Out Challenge tot een workshop Zeemeermin zwemmen. Er is een kidsdisco, schmink en nog veel meer. Op 2 januari is het allereerste Springkussenfestival in sporthal De Does. Lekker klauteren en klimmen, leuk!

11. Museum Volkenkunde, Leiden – 24 december t/m 8 januari

Wat zijn er weer veel leuke dingen te doen deze vakantie in Museum Volkenkunde in Leiden. Allemaal rond het thema 'Veren'. Maak een grote sprookjesachtige vogel of je eigen hoofdtooi van rietjes. Met je verrekijker ontdek je de mooiste veren van de wereld en ontmoet Conchero Eduardo! Tip: ga ook zeker naar het Wereld Lab om de Superkrachten-game te spelen.

12. Winterpret in Scheveningen, Den Haag –  t/m 15 januari

Zin in winterpret? Kom dan naar Scheveningen! Daar vind je het Cool Event met een toffe schaatsbaan op het plein voor het Kurhaus. Op de boulevard vind je een supergave ijsglijbaan waar je met een band af kan roetsjen. Woehaaaa! Ook prachtig zijn de wereldberoemde ijssculpturen bij de tentoonstelling Famous Art in Ice.