Voorschotense Miranda begint inzamelingsactie om haar MS-therapie te betalen

VOORSCHOTEN - Miranda Brouwer uit Voorschoten lijdt aan een progressieve vorm van MS. Het enige wat die ziekte kan stoppen, is een speciale behandeling in het buitenland. Maar die niet wordt vergoed door de verzekering. Daarom is ze twee weken geleden een geldinzamelingsactie begonnen.
80.000 euro heeft Miranda nodig om een speciale stamceltherapie te betalen. Die behandeling zal haar niet genezen, maar kan wel de ziekte afremmen. 'Met deze stamceltherapie kan ik misschien wat beter lopen. Of ik krijg meer kracht', zegt Miranda.

Sinds 2009 lijdt Miranda aan MS en haar gezondheid gaat continu achteruit. Lopen doet ze met een rollator. Samen met haar man en twee dochters heeft ze de stichting 'Wij stoppen MS voor' opgericht om het geld in te zamelen.

Betrokkenheid

Inmiddels hebben veel Voorschotenaren hun betrokkenheid getoond. Op de site van Miranda zijn talloze acties te zien, zoals flessen inzamelen, oliebollen bakken, spinningmarathons en nog veel meer. 'Heel Voorschoten staat op z'n kop', vertelt Miranda.

Eerder dit jaar heeft haar dochter Marlon honderd kilometer geroeid om geld in te zamelen voor MS-onderzoek. Dat gaat ze weer doen, dit keer voor haar moeder. 'Ze gaat steeds achteruit, maar wij zijn allemaal optimistisch', zegt Marlon.

Al zesduizend euro

Binnen twee weken heeft Miranda al zesduizend euro ingezameld. Het streven is om eind januari het hele bedrag van 80.000 euro binnen te hebben gehaald.

'Alle kleine beetjes bij elkaar maken een heleboel. En ik ben er zo trots op, ik vind het echt geweldig', zegt Miranda.


LEES OOK: Voetbalvrienden van doodzieke Marvin zamelen geld in voor behandeling
Meer over dit onderwerp:
VOORSCHOTEN MS
Deel dit artikel: