Instellingen

De sportredactie blikt terug op 2016: Herman Nanninga trapt af met VVSB en wonderschone goal

Herman Nanninga  in de sportuitzending (fragment uit uitzending)
Herman Nanninga in de sportuitzending (fragment uit uitzending)
DEN HAAG - Het EK voetbal, de Tour de France, de Olympische Spelen. Noem het maar op. 2016 was een heel mooi sportjaar. In deze laatste dagen van het jaar blikt de sportredactie van Omroep West terug op een aantal mooie en ontroerende momenten. Herman Nanninga trapt af.
Paspoort:

Naam:
Herman Nanninga

Geboorteplaats:
Scheveningen

Leeftijd:
49

Functie op de redactie:
redacteur/verslaggever

Favoriete sport:
voetbal

Beste sportprestatie:
100 meter in 12,5 sec (dankzij de meer dan toegestane rugwind…)

Verwachting sportjaar 2017:
er komt weer geen Elfstedentocht

Twitter/Instagram:

1. Halve finale KNVB-Beker FC Utrecht - VVSB

VVSB was natuurlijk dé verrassing van het afgelopen jaar. Winnen van FC Den Bosch en daarmee de halve finale van de KNVB-Beker halen. Het leek wel alsof heel Noordwijkerhout in de Galgenwaard in Utrecht zat. Voor onze speciale radio-uitzending deed ik verslag vanuit de VVSB-vakken. Ik kreeg letterlijk kippenvel toen de spelers het veld op kwamen. Wat een sfeer, wat een fakkels en wat een geweldige VVSB-aanhang. Het kippenvel kwam weer terug toen na de 3-0 verloren wedstrijd de spelers van VVSB een ereronde maakten. Ze hadden gestreden en verloren maar kregen van het hele stadion een staande ovatie.

2. De bronzen medaille van beachvolleyballers

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen op de Olympische Spelen. De mooiste wedstrijd van het toernooi vond ik de kwartfinales tegen Nummerdor/Varenhorst. Bloedstollend bovendien de laatste wedstrijd in de carrière van Reinder Nummerdor. Helaas haalden Brouwer en Meeuwsen net niet de finale. Maar gelukkig toch nog een mooie bronzen plak.

3. De goal van FC Lisse-speler Rik Vermeulen tegen Huizen

Een doelpunt waar je als voetballer van droomt en (als je geluk hebt) maar één keer in je leven maakt. Rik Vermeulen deed het in de wedstrijd tegen Huizen. De voorzet van Martin van Eeuwijk, Vermeulen die richting eerste paal liep en de bal achteloos met zijn hak de goal in schoot. Zonder twijfel het mooiste doelpunt van 2016.