Instellingen

De sportredactie blikt terug op 2016: droomdebuut Van der Heijden op 1 bij Bart Nolles

Bart Nolles in de uitzending (fragment uit uitzending)
Bart Nolles in de uitzending (fragment uit uitzending)

DEN HAAG - Het EK voetbal, de Tour de France, de Olympische Spelen. Noem het maar op. 2016 was een heel mooi sportjaar. In deze laatste dagen van het jaar blikt de sportredactie van Omroep West terug op een aantal mooie en ontroerende momenten. Bart Nolles kiest onder andere voor het droomdebuut van Dennis van der Heijden en een bronzen medaille op de Olympische Spelen.

Paspoort:


Naam:

Bart Nolles


Geboorteplaats:

Rotterdam


Leeftijd:

35


Functie op de redactie:

presentator en verslaggever


Favoriete sport:

voetbal


Twitter/Instagram:

1. Debuut Dennis van der Heijden

‘Ene Dennis van der Heijden staat op het wedstrijdformulier', zeiden collega Jim van der Deijl en ik tegen elkaar op 14 februari voorafgaand aan ons verslag van Excelsior - ADO Den Haag voor Radio West. 'Een jongen uit de eigen jeugd'. Meer wisten we niet. Voor de wedstrijd nog wat informatie ingezameld over deze voor ons nog onbekende. Maar onbekend bleef hij niet.

Bij een 2-1 achterstand viel Van der Heijden in. Een gewaagde move van trainer Henk Fraser. Maar niet voor het eerst vielen opvallende keuzes qua wissels en tactiek goed uit onder deze trainer van ADO. Van der Heijden stond koud een minuut in het veld toen hij de gelijkmaker aantekende. Zijn eerste balcontact in de eredivisie leverde dus direct een doelpunt op. Enkele minuten later ging Van der Heijden weer op de Excelsior-goal af, en flikte het weer. De 2-3 voor ADO! Wat een geweldige goal, wat een debuut, wat een verhaal! Om echt nooit te vergeten.

2. Brons Anicka van Emden in Rio

Wat een respect heb ik voor Anicka van Emden. Toch niet de jongste judoka, maar ze had nog één doel; een Olympische medaille. Bij mij aan tafel in TV West Sport sprak ze in aanloop naar de Olympische Spelen uitgebreid over deze ambitie en de drive spoot er van af. Zoveel opzij gezet, zoveel getraind om dat ene doel te halen. En het lukte. Ik heb staan juichen voor de tv. Net als haar collega's in het Haagse Westeinde ziekenhuis.

3. De zaak tussen ADO en United Vansen voor de Ondernemingskamer

Geen leuke zaak natuurlijk, vreselijk dat ADO in deze benarde financiële en organisatorische situatie zit. Maar de dag van de uitspraak van de Ondernemingskamer in de zaak tussen ADO Den Haag en United Vansen was als programmamaker spannend om te werken. Heel de dag voorbereiden, anticiperen op mogelijke uitspraken, experts spreken.

We gingen om 18.00 uur live met TV West Sport, met Valentijn Driessen van de Telegraaf en Menno Tamming van Omroep West aan tafel, collega's Jim van der Deijl en Herman Nanninga in Amsterdam bij het Paleis van Justitie. De zaak in niet onnadelig uitgekomen voor ADO. Laten we voor het nieuwe jaar hopen op stabiliteit en we ons wat meer om het sportieve druk kunnen maken.