Beste regio-oliebollen komen uit Oegstgeest: 'Dankzij aandacht die bakker aan bol geeft'

© archief
REGIO - De beste oliebollen in de regio haal je bij Tijsterman Bakkers in de Irislaan in Oegstgeest. Tijsterman eindigde op de tiende plaats in de AD-oliebollentest. 'Vooral dankzij een knapperig krokante korst bakt Tijsterman zich de top tien in. Knap werk. De vulling is goed in balans, prima afbeet. Daar ga je niet zelf voor bakken.'
Wat het geheim is van de Oegstgeestse oliebol? 'De rozijnen - die komen dit jaar uit een ander land - er zit een lekker stukje appel in', vertelt Karin van Tijsterman Bakkers. 'En de aandacht die de bakker aan de bol geeft.'


Gebakkraam Denies aan de Schieweg in Delft belandde op plaats negentien in de AD-test. Met het volgende commentaar: 'Oud geslacht van oliebollenbakkers dat soms goed en soms minder goed presteert. Nu zijn de verhoudingen goed. Het zuur van de appel combineert goed met het zoet van de rozijnen.'


Nare nasmaak
De slechtste bol uit de regio - op plaats 156 - komt van Hollandse Gebakkraam C. Denies aan de Oude Kerkstraat in Delft. 'Carl Denies is ver van het prijswinnende pad afgedwaald. Na een slechte eerste ronde grijpt hij ook in de herkansing ernaast. De bol mist smaak en heeft wel een nare nasmaak. Jammer', laat de jury weten.