Failliet Speksnijder Logistiek uit Hazerswoude maakt doorstart, helft personeel kan baan behouden

© Dorien Snijders
HAZERSWOUDE-DORP - Speksnijder Logistiek maakt een doorstart. Simon Loos, Kivits en Peter Appel Transport nemen het Hazerswoudse bedrijf over. Dat bevestigt de curator vrijdag tegenover mediapartner Studio Alphen.
De helft van het ontslagen personeel kan een baan krijgen bij een van de drie firma’s. Het gaat dan met name om de vrachtwagenchauffeurs, aldus de curator. De werknemers moeten wel bereid zijn om te werken in Noord-Holland of Noord-Brabant. Bij Speksnijder werken ongeveer 170 werknemers. Het huidige Speksnijder-personeel woont vooral in de gemeente Alphen. De drie overnamebedrijven zitten allemaal gevestigd op meer dan een uur reisafstand. Speksnijder had bijna 100 vrachtwagens rijden.
Donderdag werd Speksnijder Logistiek failliet verklaard, nadat eerder deze week uitstel van betaling was aangevraagd en verleend door de rechtbank. ‘Het kan altijd beter, maar een doorstart gaat altijd in afgeslankte vorm’, aldus curator Jan Dorrepaal (Wille Donker Advocaten). Speksnijder verdwijnt uit Hazerswoude-Dorp.

Familiebedrijf

Speksnijder Logistiek is een groot transportbedrijf en logistiek dienstverlener op het Boskoopse ITC-terrein. Het familiebedrijf werd in 1933 opgericht in Zwammerdam. Zestien jaar geleden verruilde Speksnijder de locatie Zwammerdam voor Hazerswoude-Dorp.
Inmiddels heeft Speksnijder ook vestigingen in Bergschenhoek en Tilburg. Speksnijder verkeert al geruime tijd in zwaar weer. Begin dit jaar geleden verkocht het bedrijf een haar verliesgevende activiteiten verkocht. Maar de verkoop leverde te weinig op om de verliezen terug te brengen.