SAMENVATTING: Jaarwisseling iets onrustiger dan voorgaande jaren

REGIO - De jaarwisseling is wat onrustiger verlopen dan voorgaande jaren. Er was geweld tegen hulpverleners en er stonden de nodige auto's in brand. Een overzicht.
Op de Hoefkade in Den Haag werden
met vuurwerk, stenen en flessen. De politie was daar om een collega te helpen die zwaargewond raakte nadat hij
. Oproepen aan de belagers om op te krassen, haalden niets uit. Pas toen de mobiele eenheid zich liet zien, keerde de rust terug.
In de Hobbemastraat in Den Haag werd zondagochtend vroeg geschoten. Er werd volgens de politie niemand geraakt, wel liep één persoon een gebroken been op.
In Leiden werd de brandweer eerder op de avond bekogeld met zwaar vuurwerk, bij het blussen van een containerbrand in de Antillenstraat. Ook in Ypenburg keerden jongeren zich tegen brandweermannen, die aangestoken tuinmeubilair wilden blussen. Op de Schalk Burgerstraat in Den Haag werden vijf mannen opgepakt voor belediging van agenten.

Autobranden

In de regio gingen tientallen auto's in vlammen op. Flink wat meer dan vorig jaar, toen nog geen tien auto's uitbrandden. Een zestal auto's ging zelfs twee keer in vlammen op: het vuur laaide weer op toen ze bij de berger stonden.
Naast de 'gebruikelijke' kleine brandjes, waren er twee wat grotere incidenten die de brandweer bezighielden. In Rijswijk vatte de oude kazerne op Oudejaarsavond vlam. Voetbalclub RKDEO in Nootdorp heeft flinke schade aan het clubhuis door een felle brand.

Vuurwerk en vreugdevuren

Op meerdere plekken kon naar georganiseerde vuurwerkshows worden gekeken. Onder meer bij de Hofvijver in Den Haag en op het Scheveningse strand.
Op datzelfde Scheveningse strand hadden ze wat moeite om het traditionele vreugdevuur aan te krijgen. Pas na een half uur sloeg de vlam erin. Bij de rivalen van Duindorp stond de brandstapel toen al lang en breed aan. 'Volgend jaar de experts uit Duindorp even laten komen?', grapte de organisatie. De stapel van Scheveningen viel uiteindelijk om. Dat is allemaal te zien op imposante dronebeelden.