Instellingen

Sportvereniging RKDEO in Nootdorp noemt brand in clubhuis 'dieptriest'

© Anniek Enthoven

NOOTDORP - Het clubhuis van RKDEO is er dramatisch aan toe volgens de leden. Tijdens de jaarwisseling heeft er een felle brand gewoed bij de sportvereniging in Nootdorp. De sporthal lijkt alleen roetschade te hebben. Clubleden denken dat een goede schoonmaak genoeg is. Het clubhuis daarentegen zal waarschijnlijk opnieuw opgebouwd moeten worden. Ze noemen dat 'dieptriest'.

De oorzaak van de brand is mogelijk vuurwerk. De politie doet onderzoek. De leden zijn overtuigd van opzet. 'Er is een bloembak door de ruit gegaan en daarna een gore bom. Ik snap er niks van, want we doen zoveel voor de buurt. We zijn echt een gemeenschapshuis', zegt vrijwilliger Henk van der Sman. De club is

voor de wederopbouw van het clubhuis.

Tweede keer schade met jaarwisseling

Het is niet de eerste keer dat het mis is gegaan bij de sportclub, waar ruim 1.500 leden voetballen, tenissen, kaarten en biljarten. Vorig jaar maakte een vuurwerkbom een kunstgrasveld onbespeelbaar. Ook werd er die avond een dugout vernield. Vanwege de vernielingen van vorig jaar had de club als voorzorgsmaatregel al het veldlicht aangelaten. In de hoop dat het licht onruststokers zou tegen houden. Dit is helaas niet gelukt.