Instellingen

Aangereden agent Mario in kritieke toestand in ziekenhuis

© Regio 15
DEN HAAG - De agent die tijdens de jaarwisseling in Den Haag werd geschept door een auto, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. 'De toestand van de gewonde agent is onverminderd zorgelijk, hij ligt op de Intensive Care', twittert de politie Den Haag zondagavond.
De agent, Mario, werd op de Hoefkade aangereden door een 27-jarige vrouw uit Den Haag. Volgens de politie was er geen opzet in het spel. Mario werd ter plekke gereanimeerd door collega's en moest met spoed naar het ziekenhuis.

Hij krijgt massaal steunbetuigingen van zijn collega's uit het hele land. 'Hold the line Mario', twitteren collega-agenten. 'Wij zijn in gedachten bij hem en zijn familie', schrijft politie Leidschendam-Voorburg op Facebook. Alle steunbetuigingen zijn volgens de politie Den Haag welkom. Deze kunnen worden gestuurd naar het bureau aan de De Heemstraat.
Onrustig

Na de aanrijding, ter hoogte van het Kaapseplein, werd het onrustig in de buurt. Omstanders bekogelden hulpverleners en agenten met vuurwerk, stenen en flessen. De mobiele eenheid werd opgeroepen, maar hoefde uiteindelijk niet op te treden. Halverwege de nacht was de rust teruggekeerd.