Instellingen

Gezin ontredderd na diefstal invalidebus: 'we wilden er eindelijk met het gezin op uitgaan'

De blauwe bus in betere tijden
De blauwe bus in betere tijden (Privéfoto Carlos Mohan) © privéopname Carlos Mohan

DEN HAAG - 'Nu onze zoon eindelijk weer beter is, hadden we graag een paar dagen met hem weggewild, maar dat zit er niet in. We missen hem.' De familie Mohan uit Den Haag is nog steeds ontredderd: het busje waarmee ze hun gehandicapte zoon vervoeren is gestolen.

De elf-jarige Aftaab is meervoudig gehandicapt en heeft een zwakke gezondheid. De jongen zit door de week in een zorginstelling, maar in het weekend komt hij thuis. 'Zijn gezondheid laat het vaak niet toe dat hij naar buiten kan. Maar we hadden geluk, hij was fit genoeg. We wilden hem ophalen uit de zorginstelling en er met het hele gezin op uitgaan', vertelt  Carlos Mohan, de vader van Aftaab.

Het busje met aanpassingen voor Aftaab staat elke avond voor het huis op de De la Reyweg in Den Haag. De invalidewagen moet donderdag na 23.00 uur zijn gestolen. Het gezin heeft aangifte gedaan.

Nog geen zicht op vervangend vervoer

De aanpaste bus heeft het gezin in bruikleen gekregen van Welzorg. De diefstal hebben zij direct bij de aanbieder van zorghulpmiddelen gemeld. Woordvoerder Michael Nieuwkasteele van de organisatie zegt dat er zo snel mogelijk vervangend vervoer geregeld wordt.

Wanneer een nieuwe bus beschikbaar is kan hij niet zeggen. 'Dat hangt af van de specifieke aanpassingen. Misschien hebben we nog een bus staan die voldoet, maar als er speciale dingen ingebouwd moeten worden, kan het langer duren. Het is maatwerk, en dat maakt het lastig.'