West Wekker: Burgemeester Leiden steunt Soup Surfer en Waddinxveense schrijver met dood bedreigd

Plastic Soup Surfer
Plastic Soup Surfer
REGIO - Goedemorgen! De burgemeester van Leiden tekent vandaag de petitie van de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. De surfer heeft al ruim 24.000 handtekeningen opgehaald en wil met de petitie de Tweede Kamer oproepen om statiegeld te heffen op alle plastic wegwerpflesjes. En de Waddinxveense schrijver Celal Altuntas is met de dood bedreigd, daarvoor gaat hij morgen aangifte doen.
1.

De Waddinxveense schrijver Celal Altuntas gaat dinsdag aangifte doen bij de politie omdat hij naar eigen zeggen met de dood is bedreigd. Het oud-PvdA-gemeenteraadslid gaf vrijdag een interview met de Volkskrant en zei daarin onder meer dat vluchtelingen en migranten meer verantwoordelijkheid moeten nemen.
2. Burgemeester Leiden ondertekent petitie Plastic Soup Surfer
De Plastic Soup Surfer, Leidenaar Merijn Tinga, wil graag dat er statiegeld wordt ingevoerd voor de kleine flesjes die volgens hem in groten getale als zwerfafval in de natuur te vinden zijn. Daarom is hij een petitie gestart. Maandag zal de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, deze ondertekenen.
3. Paul Verhoeven wint Golden Globe met speelfilm Elle
De speelfilm Elle van regisseur Paul Verhoeven heeft een Golden Globe gewonnen in de categorie beste buitenlandse film. Ook hoofdrolspeelster Isabelle Huppert kreeg een gouden beeldje voor beste actrice.
4. Coldcasekalender in gevangenis moet nieuwe tips opleveren
In vijf gevangenissen in Nederland zijn coldcasekalenders uitgegeven door de politie. Op de kalender staan 52 cold cases beschreven, de politie hoopt dat gedetineerden met nieuwe tips komen. Zes van de 52 cold cases komen uit onze regio.
5. Geboortehuis Vermeer wordt herberg en bed & breakfast
Slapen in een stukje geschiedenis in Delft? Vanaf deze zomer kan het in het geboortehuis van meesterschilder Johannes Vermeer. Het pand aan de Voldersgracht waar hij de eerste tien jaar van zijn leven doorbracht wordt omgebouwd tot herberg en bed & breakfast. Net als in de 17de eeuw gaat de herberg 'De Vliegende Vos' heten.
Het weer: De dag begint mistig, later vanmiddag af en toe regen. Het wordt 5 of 6 graden.
Vanavond op TV West – Westdoc: Navigate North
De Westdoc Navigate North is een ijskoud avontuur. Het is een navigatiewedstrijd die de deelnemende teams in 7 dagen tijd meer dan 7000 kilometer laat rijden in een rondje Poolcirkel; in de breedste zin van het woord en de landkaart. Opgezet voor echte diehards die geen uitdaging zien in de Route du Soleil, van autorijden houden en goed zonder slaap kunnen.

De Westdoc Navigate North is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn alle documentaires altijd terug te zien op onze website.