Instellingen

Lekkerste ‘andere’ broodje van Nederland komt uit Delft

Winnaars Het Lekkerste Broodje van NL

DELFT - Philip van der Sar van het Stads-Koffyhuis in Delft is winnaar van de vakwedstrijd 'Het Lekkerste Broodje van Nederland', categorie 'Lekker Anders' op de Horecava. Deze wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting De Lekkerste Wedstrijden en is bedoeld voor horecabedrijven die mensen met een beperking in dienst hebben.

Philip won met zijn broodje 'Flipse'. Volgens de jury was de temperatuur van beleg en brood mooi in balans. Hierdoor zou de smaak van het broodje nog beter tot zijn recht komen.

Ook de nummer twee komt uit onze regio. Deze prijs ging naar Dorenda Snippe van De Zoetelaar Ipse de Bruggen uit Den-Haag, met haar creatie 'Rund met Natte voeten'.

Verantwoorde voeding

De opdracht van de vakwedstrijd 'Het lekkerste broodje Lekker Anders' is het ter plaatse bereiden en serveren van vijf identieke broodjes. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding vindt de organisatie het belangrijk dat er gezonde componenten worden toegevoegd aan het broodje.

Het winnende broodje is een Gildekornbol die wordt besmeerd met een spread van augurken, Amsterdamse uitjes en mosterdmayonaise. Om het af te maken zitten er runderpastrami, gesmolten kaas, witte kool en gedroogde tomaatjes op de 'Flipse'.