Bedreiger burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland chanteerde ook weduwe van gemeentesecretaris

Burgemeester Arnoud Rodenburg.
Burgemeester Arnoud Rodenburg. © WOS
MIDDEN-DELFLAND - De 58-jarige man die burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland zou hebben bedreigd, zou ook de weduwe van de gemeentesecretaris hebben gechanteerd.
Rodenburg ontving na
als burgemeester
. De man werd in juni vorig jaar opgepakt. Diezelfde maand eiste de verdachte 9650 euro van de weduwe.
Bij de brieven aan Rodenburg in maart en mei zaten twee bewerkte foto's. Op de één was Rodenburg afgebeeld met een haai op de achtergrond. Op de andere foto stond de burgemeester ondersteboven afgebeeld. De verdachte dringt er in de brief van maart op aan dat de burgemeester vertrekt, 'en wel voor 1 juli 2016'. Als Rodenburg dit niet doet, 'moet hij dat maar voelen'.

Rotwijf

'De haaien jagen nu op je in je eigen aquarium en wij hebben ze losgelaten. Je wilde ons niet met rust laten, nu doen we hetzelfde met jou. Je was gewaarschuwd. Vertrek zo lang het nog kan zonder gezichtsverlies.' Burgemeester Rodenburg zei in november 2016 dat hij niet weet waarom hij is bedreigd.
Een andere wethouder blijkt in juni ook een brief te hebben ontvangen. Daarin werd de wethouder uitgescholden voor een 'goor rotwijf met varkenskop'. De 58-jarige man uit Midden-Delfland zou ook verantwoordelijk zijn voor deze brief.