Scholierenorganisatie LAKS wil de Tweede Kamer in

Archieffoto
Archieffoto
REGIO - Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) wil in maart meedoen aan de landelijke verkiezingen. LAKS wil onder meer de rekentoets bij centrale examens afschaffen en de basisbeurs weer invoeren.
Volgens de organisatie draait het onderwijs meer en meer om slagingspercentages en geld. Hierdoor staan de toekomst van scholieren en de toekomst van Nederland als kenniseconomie op het spel, maar de politiek luistert volgens de organisatie niet. Daarom wil LAKS zelf de Kamer in.
'Het wordt tijd dat het onderwijs bij zijn fundament wordt aangepakt. De politiek zou in het belang van de leerling moeten handelen en daarom stellen wij ons verkiesbaar', zegt voorzitter en lijsttrekker Sven Annen.

Basisbeurs weer invoeren


LAKS heeft een plan met twintig punten opgesteld. De centrale examens moeten compleet op de schop, te beginnen met het afschaffen van de rekentoets.
Ook willen ze de basisbeurs weer invoeren, zodat niet alleen kinderen van rijke ouders, maar alle kinderen kunnen studeren zonder een enorme studieschuld op te bouwen.