Flinke file op A4 Leidschendam vanwege kapotte vrachtwagen

Het verkeer staat weer vast op de A4.
Het verkeer staat weer vast op de A4. © Martijn Hooijer
LEIDSCHENDAM - Automobilisten moesten dinsdagochtend rekening houden met een flinke file op de A4 tussen Amsterdam en Rotterdam. Bij Leidschendam stond een kapotte vrachtwagen.
Een rijstrook werd afgesloten. Rond 9.30 uur was de file negentien kilometer lang, goed voor een vertraging van meer dan een uur. Daarna nam de file langzaam af. Om 9.45 uur strandde er op de A4 richting Den Haag nog een andere truck. Die vrachtwagen staat bij Zoeterwoude-Rijndijk. Daar moesten automobilisten een uur lang rekening houden met 35 minuten vertraging. Een rijstrook werd afgesloten, maar die ging om 10.45 uur weer open.

Drie rijstroken dicht

Op de A13 werden om 8.15 uur drie rijstroken afgesloten tussen knooppunt Prins Clausplein en Delft-Noord. Ook hier gebeurde een ongeluk. Verkeer moest hier meer dan een uur rekening houden met een vertraging meer dan een uur. Rond 9.30 uur waren de grootste problemen voorbij en nam de file snel in lengte af.  
Eerder op de ochtend waren er na een ongeluk ook problemen op de A12 van Utrecht naar Den Haag. Daar liep het vast tussen Bodegraven en knooppunt Gouwe. Daar stond rond 8.00 uur elf kilometer file, goed voor twintig minuten vertraging. De afgesloten rijstrook werd rond 8.00 uur weer vrijgegeven. Daarna loste de file langzaam op.