Instellingen

Honderden bewoners protesteren tegen windmolen langs A4

© Omroep West

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Enkele honderden bewoners van de Zeeheldenbuurt in Leidschendam protesteerden donderdag bij de nieuwe windmolen aan het randje van Den Haag aan de A4. Ze zijn boos over de komst van de 100 meter hoge windmolen en zeggen last te hebben van de molen. Als het aan de actievoerders ligt, wordt het grote object weer afgebroken.

Bewoners zijn

, omdat ze volgens hen nooit een aankondiging hebben gehad van de komst van de molen. De gemeente Leidschendam-Voorburg erkent dat zij wel degelijk wisten dat de gemeente Den Haag een windmolen aan de A4 wilde bouwen.


Toch heeft Leidschendam-Voorburg besloten hierover nooit iets te melden aan de omwonenden. Wel heeft de gemeente zelf tevergeefs tot aan de Raad van State geprocedeerd om te voorkomen dat de windmolen er ook echt kwam.  

Geluidsoverlast en slagschaduw

Een woordvoerder van de actiegroep tegen de windmolen, Nick Habermehl, zegt dat hij de gemeente Leidschendam-Voorburg niets verwijt. Hij vindt dat de gemeente Den Haag of het bedrijf dat de windmolen heeft laten bouwen met informatie had moeten komen op hun terrein.

Toeval of niet, tijdens de protestactie stond de windmolen stil. Er zouden mankementen zijn die eerst opgelost moeten worden. De omwonenden vrezen dat hun huizen minder waard zijn geworden door de horizonvervuiling. Ook veroorzaakt de windmolen geluidsoverlast en een slagschaduw.