Kleinere uitbreiding Madurodam; park luistert naar omwonenden

DEN HAAG - Madurodam in Den Haag gaat minder uitbreiden dan aanvankelijk de bedoeling was. Er komt nu nog 0,7 hectare grond bij het park. In eerdere plannen was sprake van een uitbreiding van 4,5 hectare. De nieuwe plannen zijn tot standgekomen in overleg met onder anderen de omwonenden. Dat meldt Madurodam.
Het nieuwe plan voorziet onder meer in de bouw van paviljoens aan de rand van het park. Met
is een overeenkomst gesloten dat Madurodam niet verder zal uitbreiden in het bos. Madurodam wordt langs de volledige erfgrens aan de boszijde omzoomd met een ecowal. De duinvallei langs het Zuiderduin van het bos blijft behouden, evenals het Noorderduin langs  de Haringkade. Op het voorplein komt gras en worden bomen geplaatst.
De kassa's krijgen een plek op het voorplein en de bussen gaan voortaan direct naar de parkeerplaats aan de overzijde van het Telderstracé. De randen van het park worden verder vergroend en in het park komen meer bomen en groen. De plannen zijn vrijdag gepresenteerd.

GroenLinks nog niet tevreden


De uitbreiding is weliswaar kleiner dan gepland, maar voor GroenLinks blijft het verloren gaan van een stuk duinbos onaanvaardbaar. Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: 'Dit was niet de afspraak, er zou geen openbaar groen worden opgeofferd en nu gebeurt dat toch. We zijn trots op Madurodam als Haags icoon, maar dit is onacceptabel. Madurodam belooft telkens dat het de laatste keer is en iedere keer verdwijnt er een stukje natuur dat van ons allemaal is.'