Instellingen

Haagse autovernieler ontkomt niet aan straf

archief
archief

DEN HAAG - Een 44-jarige man uit Den Haag die nog een straf moest uitzitten en een boete moest betalen vanwege een reeks vernielingen aan auto’s is vrijdagmiddag opgepakt door de politie. De man beschadigde in 2010 en 2011 56 auto’s in de Haagse binnenstad.

In 2013 werd de man door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 50.000 euro aan de slachtoffers. De Hagenaar weigerde dit bedrag te betalen. Hierop schakelde de politie het EVA-team. Deze  politie-eenheid houdt zich bezig met de opsporing van mensen die nog een straf moeten uitzitten.

Toen de Hagenaar lucht kreeg van de zoekactie sloeg hij met zijn gezin op de vlucht. Wel spande hij nog een kort geding aan vanwege de opgelegde schadevergoeding. Woensdag bleek dat de autovernieler het kort geding had verloren. Hierop ging het EVA-team opnieuw op zoek naar de man.

Gevangenisstraf

Zijn verblijfplaats werd snel achterhaald, vrijdagmiddag kon de man aangehouden worden op de Ostadestraat in Den Haag. De 44-jarige man moet de schadevergoeding alsnog betalen. Ook moet hij voor 641 dagen de gevangenis in.