Saskia Bruines nieuwe wethouder Den Haag

Saskia Bruines.
Saskia Bruines. © D66 Den Haag
DEN HAAG - Saskia Bruines wordt vanaf 16 februari wethouder in Den Haag, meldt D66. Ze is uit negen kandidaten unaniem gekozen om vertrekkend wethouder Ingrid van Engelshoven op te volgen. 'Dit is een promotie en ik dank de fractie voor het vertrouwen in mij,' zo reageert Bruines.
Bruines is op dit moment nog wethouder in Leidschendam-Voorburg. In haar portefeuille zitten onder meer onderwijs, jeugd en ruimtelijke ontwikkeling en stedelijke vernieuwing. Daarvoor was ze acht jaar lang raadslid en wethouder in Amsterdam.
In Den Haag volgt ze dus de vertrekkende Van Engelshoven op. De wethouder van onder meer jeugd en onderwijs staat op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen. 'Ze was de beste kandidaat,' zegt de Haagse fractievoorzitter Robert van Asten over de nieuwe wethouder.

Leidschendam-Voorburg

Het is nog niet bekend wie Bruines opvolgt in Leidschendam-Voorburg. 'Maar ik laat niet alles meteen uit mijn handen vallen. Alles is op de rit en de fractie gaat nu aan de slag om een opvolger voor mij te vinden. En uiteraard zal ik voor een goede overdracht zorgen.'