Medewerkster Internationaal Gerechtshof verwijdert racismeklacht van Facebook

© facebook.com/chaka.shakira
DEN HAAG - De Amerikaanse juriste Chaka Laguerre van het Internationaal Hof van Justitie in Den Haag heeft haar beschuldigingen van racistisch politiegeweld vrijdag van Facebook verwijderd.
In het lange en emotionele Facebookbericht vertelde ze over haar aanhouding door twee Haagse politieagenten. Volgens haar was die aanhouding racistisch gemotiveerd. Het bericht werd massaal gedeeld op Facebook. Uit camerabeelden van de politie bleek dat
en dat de agenten rustig bleven.
Haar relaas op het sociale medium was oorzaak van een felle aanval van de Haagse politie op de aantijging van de dertigjarige stagiaire bij het VN-hof in Den Haag. De Haagse politiechef Paul van Musscher deed donderdagmiddag zijn beklag bij het Internationaal Hof van Justitie (ICJ). 'Als wij fouten maken, leggen wij verantwoording af, maar als we valselijk beschuldigd worden dan stappen wij naar voren. Dat accepteren wij niet', zo motiveerde de korpschef zijn stap.

Excuses

Volgens de politie zelf zijn door het ICJ wel al verontschuldigingen aangeboden en wordt de zaak intern hoog opgenomen. Het VN-hof zelf heeft nog niet op de kwestie gereageerd en evenmin laten weten wat de eventuele gevolgen zouden zijn voor de juriste, die nog maar vier maanden in Den Haag als stagiaire bij het hof werkte.