Prins Constantijn bezorgd over decreet Trump: 'Is dit de toekomst?'

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Prins Constantijn heeft zich zondag via Twitter gemengd in het debat over het decreet van de Amerikaanse president Donald Trump voorlopig mensen uit zeven islamitische staten uit de VS te weren. 'Is dit de toekomst?',vroeg Constantijn zich af, terwijl hij verwees naar een verslag in The New York Times over de directe gevolgen van de maatregel.
Prins Constantijn, die zich als voorzitter van de stichting The Hague Process on Refugees and Migration inzette voor vluchtelingen, vroeg in meerdere tweets aandacht voor de gevolgen van het presidentieel decreet. 'Veel van de mensen die negatief beïnvloed worden door dit beleid zijn grote voorstanders van de Verenigde Staten. Ze hebben goed gedaan, niet verkeerd, verdienen niet te worden afgewezen', retweette de prins een boodschap van zakenman Elon Musk van onder andere Tesla Motors.
Ook een foto van Google-oprichter Sergey Brin, die in San Francisco demonstreerde tegen het besluit, werd door Constantijn doorgestuurd. Brin protesteerde omdat hij zelf een vluchteling was.