Instellingen

Nieuwe route Varend Corso onmogelijk door N468 bij Den Hoorn

© John van der Tol

MIDDEN-DELFLAND - De N468 was het belangrijkste knelpunt waardoor de nieuwe route van het Westlandse Varend Corso door Den Haag niet door kon gaan. Dat bevestigt de organisatie van het Varend Corso. De provinciale weg bij Den Hoorn moet tijdens het Varend Corso dicht, zodat de brug open kan en de boten door kunnen varen.

Tijdens de nieuwe route zou de zaterdag vrijgemaakt worden om door Den Haag te varen. Daardoor moest de Delflanddag langs Den Hoorn worden verplaatst van zondag 4 augustus naar vrijdag 6 augustus. Maar op vrijdagavond rond de spits is het er te druk om de weg te sluiten. 'En als de brug niet open kan, houdt het op', zegt woordvoerder Jan Verheij van het Varend Corso.

Het Varend Corso komt met de oude -en huidige- route op zondag langs Den Hoorn. 'Dan is het er een stuk rustiger en kan de weg wel dicht.' Volgens Verheij waren er meer problemen met de nieuwe route, maar welke dat dat waren houdt hij geheim.

Westlanders boos

Het wijzigen van de traditionele route van het Westlands Varend Corso kwam de organisatie eerder op kritiek te staan. Veel Westlanders waren boos. Onder meer omdat de route niet meer langs Maasland en Maassluis liep. Kort daarna werd de route weer teruggedraaid. Volgens de organisatie kwam dat niet door de kritiek, maar vanwege 'veiligheidstechnische' redenen.