Afscheidsalbum Haagse Harry uitgeroepen tot Haags boek van het jaar

© Paagman
DEN HAAG - Marnix Rueb, geestelijk vader van Haagse Harry, heeft postuum de prijs voor het 'beste Haagse boek van 2016' gekregen. Zijn laatste stripalbum De Mazzol kreeg de meeste publieksstemmen en troefde daarmee onder meer de biografie van Golden Earring-frontman Barry Hay af.
Eind 2014
aan de gevolgen van longkanker. Broer Robert-Jan stelde uit zijn achtergebleven archief een laatste boek samen met onbekend en ongepubliceerd materiaal. Om hem te eren, werd in februari vorig jaar een
op de Grote Markt.
Boekhandel Paagman hield voor de vierde keer een internetverkiezing onder 'Hagenaars en Hagenezen'. Die konden de hele maand januari stemmen op hun favoriete boek en daarmee zelf ook in aanmerking komen voor prijzen.

Twaalf genomineerden

Behalve de Barry Hay-biografie van Sander Donkers behoorden ook de Haagse kookboekenschrijfster Janneke Vreugdenhil, oud-politica Femke Halsema en televisiemaker Jelle Brandt Corstius tot de twaalf genomineerden. De prijs voor het 'beste boek van Den Haag' ging eerder naar Haagse Plekken (2013), Nijntje an zei innut Haags (2014) en De Amerikaanse prinses (2015).