Brand Jacob van der Doesstraat in Den Haag geblust, bewoners ontruimde huizen kunnen terug

Het vuur werd rond 5.15 uur ontdekt.
Het vuur werd rond 5.15 uur ontdekt. © Regio15
DEN HAAG - In de Jacob van der Doesstraat in het Zeeheldenkwartier in Den Haag brak woensdagochtend rond 5.15 uur brand uit in de werkplaats achter een atelier. De brandweer schaalde uit voorzorg op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
Het gebouw waar de brand uitbrak, ligt tussen de woonhuizen maar is zelf niet bewoond. Omdat de brand zich 'achter de huizen' bevond, moest de brandweer door en over de bebouwing heen werken om het vuur te kunnen bestrijden.


'Door het oog van de naald'
Een aantal huizen werd ontruimd. De bewoners van die huizen werden ergens anders opgevangen. Om 7.00 uur was de brand onder controle en konden de bewoners van de ontruimde woningen terug naar huis. Bij de brand vielen geen gewonden.
Vlakbij het atelier is de stichting Zorg en Bijstand gevestigd. Penningmeester Blom werd om 5.15 uur uit zijn bed gebeld vanwege de brand. Volgens hem valt de schade mee. 'De geur die hier hangt, is het enige', vertelt hij. 'Beneden is het nu wel een ravage, omdat de brandweer daar doorheen moest. Maar we zijn door het oog van de naald gekropen.'