Instellingen

Dit is pas kickûh, Krikke: Waar moet de nieuwe burgemeester heen? Meld het hier!

(Foto's: ANP/Arjan de Jager | Montage: Omroep West)

DEN HAAG - Op 17 maart aanstaande wordt Pauline Krikke, de nieuwe burgemeester van Den Haag, officieel geïnstalleerd. Ze heeft al een pied-à-terre in de stad, maar een échte Hagenaar is ze eigenlijk nog niet. De vraag is dan ook welke plekken Krikke moet gaan bezoeken om eens goed kennis te maken met de mooie stad achter de duinen.

Uiteraard kan de gemeente Den Haag plekken aanwijzen waar zij Krikke heen willen sturen op werkbezoek. Maar, het is natuurlijk veel leuker als Hagenaars en Hagenezen aangeven waar de burgemeester heen moet, als ze de stad écht wil leren kennen.

Tot nu toe zijn de reacties heel verschillend, maar een aantal plekken zijn populair. Een thuiswedstrijd van ADO bijvoorbeeld. Maar dan niet op de eretribune, aldus Theo Fortuin: 'Wel op Midden-Noord. Dan is zij meteen ingeburgerd!' Krikke was eerder al uitgenodigd door behangkoning John van Zweden.

Varen, shoppen en slapen: Uitnodigingen alom

Naast een voetbalwedstrijd is ook een rondvaart populair. Volgens lezer Daniëlle dan vooral met de Willemsvaart van de stad naar het strand. 'Dat is het mooiste stukje Den Haag.'

Het Laakkwartier en de Haagse Markt zijn twee andere veelvoorkomende suggesties. Wat opmerkelijker zijn de uitnodigingen die we binnenkregen. Eén daarvan kwam van postbode en taxichauffeur Wim, die de nieuwe burgemeester graag persoonlijk zou rondleiden op de fiets. Ook de reactie van Carla uit het Laakkwartier was enthousiast. 'Ze mag best een nachtje komen logeren om te ervaren hoe het echt is om hier te wonen.' Voor het uitzicht op de Haagse Molen staat de koffie klaar bij mevrouw Van der Deijl, liet zij weten.

Vul in het onderstaande formulier jouw favoriete plek in Den Haag in! Vergeet ook niet je naam erbij te zetten! App-gebruikers kunnen het formulier hier invullen.