Help jij Kees en Sjakie vinden?

DEN HAAG - Het zal je maar gebeuren, je geliefde huisdier loopt weg van huis of raakt op een andere manier vermist. Een ware nachtmerrie voor iedere huisdiereigenaar! Stichting Waar is onze Angel helpt bij het opsporen van een viervoeter, zo ook bij de vermissing van de hondjes Kees en Sjakie.
ondersteunt door heel Nederland (en met een zusterorganisatie in België) baasjes bij de vermissing van hun hond. Dit doen zij door middel van de
, een zoekapp met honderden vrijwilligers die op locatie helpen met zoeken, een flyer welke verspreid kan worden in de omgeving en via social media, een vangkooi als de omgeving waar de hond verblijft bekend is en indien beschikbaar een speurhond welke getraind zijn op het speuren op hondengeur
Stichting Waar is onze Angel is in 2012 opgericht na de vermissing van Angel, een witte herder. Om Angel op te sporen hebben de eigenaren van Angel een website opgezet om de vermissing onder de aandacht te brengen. Samen met de Facebookpagina bleek dit een waar succes en bereikte zij heel snel een groot publiek. Angel werd teruggevonden en de website bleef bestaan om hier andere vermissingen van huisdieren op te plaatsen, zo ook die van Kees en Sjakie.

Kees

Kees is een vrolijke onbesuisde boerenfox pup (reu) van 10 maanden en genoot van het goede buitenleven op de boerderij met zijn 81 jarige baas in Voorburg. Op oudjaarsdag ging zijn baasje de schapen nog even voeren en Kees hobbelde vrolijk mee. Na een grote vuurwerkknal ging Kees er van schrik vandoor.
De volgende dag werd de familie op de hoogte gebracht en werd Waar is onze Angel ingeschakeld voor hulp. Bij Kees is alles uit de kast getrokken om hem op te sporen, zowel door de stichting, familie van het baasje, de vrijwilligers en mensen die spontaan hun hulp hebben aangeboden. Er is breed geflyerd, sloten uitgebaggerd, overal rondgelopen en gereden, er is een speurhond ingezet na een mogelijke zichtmelding en er zijn kranten benaderd. Helaas heeft dit nog niet gebracht wat we allemaal zo graag willen....Kees weer naar huis.

Sjakie

Sjakie is 13 jarige (vrij dove) Jack Russell welke er vandoor is gegaan in Hoek van Holland. Ook hier is alles uit de kast getrokken, net als bij Kees. Bij Sjakie is er zelfs nog met een professionele drone gezocht in de duinen. Helaas is er echter na een zichtmelding welke bevestigd is door de speurhond geen zekere melding meer geweest. Sjakie is richting 's-Gravenzande mogelijk gezien maar helaas is er na veel zoeken en flyeren niets meer binnengekomen aan meldingen. De baasjes lopen nog dagelijks in het duin in de hoop hem te spotten.
Bekijk hierboven nog eens het interview terug met meer informatie en foto's van Kees en Sjakie.
Denk jij Kees of Sjakie gezien te hebben? Neem dan contact op met Stichting Waar is onze Angel via de website!